Töltött sertésrolád

Hozzávalók, töltött sertésrolád

  • 2 dkg sajt,
  • 4 db pfefferoni,
  • 2 db lilahagyma,
  • 40 dkg burgonya,
  • fél szál póréhagyma,
  • 2 dl húsleves,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • 2 dkg füstölt sonka,
  • 60 dkg sertésjava,
  • körömvirág,
  • rózsaszirom

 

Töltött sertésrolád Madagaszkár-módra

Töltött sertésrolád

 

A töltött sertésrolád elkészítése

 

A pfefferónit megszabadítjuk a magházától. Mi az édes pfefferónit ajánljuk, főleg, ha a gyerekek is esznek belőle. A húst először fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá (természetesen ha egy kicsit vastag szeleteket vágott a hentesünk, akkor előtte kiklopfolhatjuk).

Leterítjük a vékony fűszerezett hússzeletet, rátesszük a sajtot a sonkát és a pfefferónit, valamint a karikára vágott lilahagymát, összehajtjuk és megtűzzük. Elősütjük, valamint a hús mellett még almaszeleteket is pirítunk. Amikor már látjuk, hogy olvad a sajt, az almaszeleteket ráhelyezzük a húsra, hozzáadjuk az alaplét, és készre pároljuk.

A köretnél is fontos szerepet kap a lilahagyma, amit megpirítunk a karikára vágott burgonyával, sózzuk, majd megszórjuk szárított rózsaszirommal és körömvirággal. A tálaláskor alulra kerüljön a burgonya, rá a töltött hús, a tetejére pedig az almaszeletek és a díszítés, egy szál zöldfűszerrel.

Kíváncsi még egy töltött receptre a Mit főzzünk ma? konyhájából? Íme itt van még egy!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött sertésrolád
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.