Töltött sertéstekercs tejszínes gombával

A töltött sertéstekercs tejszínes gombával recept hozzávalói

40 dkg sertéskaraj, 1 db fokhagyma, 1 db hagyma, szerecsendió, 20 dkg kolbásztöltelék, 10 dkg csiperkegomba, 1 dl fehérbor, 10 dkg paraj, 3 dl tejszín, 1 csomó petrezselyemzöld

Töltött sertéstekercs tejszínes gombával

Töltött sertéstekercs tejszínes gombával

 

A töltött sertéstekercs tejszínes gombával recept elkészítése

 

Itt és most egy nagyon egyszerű étel receptjét mutatjuk meg. Javasoljuk, hogy mindenki  olyan húst válasszon most, amit nagyon szeret. Én speciel nagyon szeretem a karaj ízét, de választhatnak akár pulykát is - a recept elbírja, Önök döntenek.

Ráadásul most húst hússal fogunk tölteni. Egyrészt én nagyon szeretem a húsokat, és gondolom, nem vagyok ezzel egyedül, tehát, húsosok hajrá! A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A karajt 4 szeletre vágom, sózom, majd kiütöm, azaz klopfolom. Ezután teszem bele a parajt és a  kolbász tölteléket (fontos, hogy a töltelékben legyen só, bors, fokhagyma, hagyma, tejszín). Póréhagymával összekötjük, vagy megtűzzük.

A tekercsek minden oldalát serpenyőben elősütjük. Közben finomra vágom a hagymát, majd egy másik serpenyőben lepirítom a gombával együtt. Bármilyen gombát választhatnak. Minél többféle gombát használnak, annál finomabb lesz. Hozzáadom a tejszínt,  beforralom. Sózom, petrezselyemzöldet adok hozzá, ezt már lehet is tálalni.

A körethez hagymát vágok, pirítom, majd a gombát hozzáadjuk majd a bort, tejszínt. Az elősütött húst tepsiben sütöm tovább sütőben, 180 fokon. Azért érdemes sütőben sütni, mert minden oldala egyenletesen sül meg.. Lehet persze serpenyőben is, csak sütőben jobb, ízesebb lesz.

Tálalásnál alulra teszem a gombát, rá pedig a tekercset. Petrezselyemzölddel díszítem.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.