Tüskös pecsenye hálóban

A tüskös pecsenye hálóban recept hozzávalói

1 db sertésháló, 2 db sertésszűz, 25 dkg füstölt kolbász, 10 dkg sertészsír, 50 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, só, bors (őrölt)

A párolt káposztához:

1 kg káposzta, 1 dl olaj, 3 dkg vöröshagyma, 3 dkg cukor, kömény, só, ecet, 3 db kelkáposzta (levél)

 

Tüskös pecsenye hálóban, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tüskös pecsenye hálóban, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tüskös pecsenye hálóban elkészítése

 

A tüskös pecsenyét lehártyázzuk, formázzuk, és felszúrjuk. A kolbászt beolajozzuk, a szűzpecsenyét betöltjük vele. Megszórjuk sóval, borssal, csomborral vagy kakukkfűvel, és sertéshálóba becsomagoljuk. A jó kolbász elengedhetetlen ehhez az ételhez, itt találnak néhány tippet, árral együtt, természetesen!

Egy tűzálló tálban zöldségágyat készítünk: a burgonyát negyedekre, a fokhagymát,
vöröshagymát rusztikus darabokra vágjuk. Kevés olajat öntünk alá. Megszórjuk köménnyel, sóval, majd rátesszük a húst, és 30-40 percig sütjük.

A párolt káposzta készítése:
Kevés olajon cukrot karamellizálunk, rátesszük a köménymagot, és kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát. Üvegesre hevítjük, utána rátesszük a lesózott káposztát. Kevés ecetet öntünk rá, és szárazra pároljuk.

Kelkáposztaleveleket szódabikarbónás vízzel leforrázunk, és beletöltjük a párolt káposztát. Tehetünk bele reszelt sajtot is.

Így tálaljuk:
Tálaláskor a szeletelt tüskös pecsenyét a káposztaköret mellé feltesszük a burgonyás
hagymaalapra.

Káposztával készülő ételt keres? Itt egy javaslat!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Tüskös pecsenye hálóban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.