Tűzdelt mufloncomb

Hozzávalók, tűzdelt mufloncomb

50 dkg mufloncomb,
10 dkg szalonna,
kakukkfű,
só,
őrölt bors,
borsika,
0,5 dl olaj,
10 dkg erdei gomba,
3 dkg vöröshagyma,
2 dl joghurt,
2 dkg fokhagyma,
10 dkg juhtúró,
bacon szalonna,
petrezselyemzöld,
burgonya

 

Tűzdelt mufloncomb, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tűzdelt mufloncomb, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tűzdelt mufloncomb recept elkészítése

 

A muflont felszeleteljük, szalonnával spékeljük (=tűzdeljük). Fontos, hogy a hús meg legyen spékelve (=rostokat meg kell ütögetni). Megszórjuk rozmaringgal, erdei fűszerekkel. Olívaolajat hevítünk, megsütjük a húst. A muflonhoz aktuális árat itt találnak!

Amíg a hús sül, olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott bacon szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát, kicsit együtt pirítjuk, majd belerakjuk a gombákat. Pici fokhagymát is teszünk rá, megszórjuk petrezselyemzölddel.

A burgonyát fóliába csomagoljuk, sütőben megsütjük. Tálalásnál  megnyitjuk, juhtúrót teszünk a tetejére, zöld fűszerrel díszítjük.

Egy másik, különleges húsétel receptjét itt találják!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031024)

Cím
recipe image
Recept neve
Tűzdelt mufloncomb
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.