Tűzdelt sertéskaraj

A tűzdelt sertéskaraj recept hozzávalói

  • 60 dkg karaj,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 4 fej fokhagyma,
  • 1 szál rozmaring,
  • 1 evőkanál méz,
  • 30 dkg savanyú káposzta,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 4 db alma,
  • egész fahéj,
  • só,
  • bors
Tűzdelt sertéskaraj

Tűzdelt sertéskaraj

 

A tűzdelt sertéskaraj recept elkészítése

 

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető karajrecept a mai, fokhagymás, szalonnás, plusz egy kicsit spéci köret. Nézzék meg, készítsék is el így!

A karajt megtűzdelem szalonnával, hagymával. Spéktűvel hosszanti irányba behúzom a szalonnacsíkokat. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

A kés hegyével keskeny kis zsebeket vágok a karajba, és a zsebekbe a fokhagymát belenyomkodom. Bedörzsölöm rozmaringgal, sóval, borssal. Forró olajjal leöntöm, majd 160 fokos sütőben készre sütöm.

Elkészítem a káposztát. A mézet karamellizálom. Az almák magházát eltávolítom, felszeletelem, és a mézhez adom az egész fahéjjal együtt. Ráteszem a vágott savanyú káposztát, és készre párolom.

A karajt ezzel a káposztával tálalom.

 

Karaj másképpen, itt!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tűzdelt sertéskaraj
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.