Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

A vaddisznópörkölt rókás gnocchival recept hozzávalói

80 dkg vaddisznóhús, 1 teáskanál paradicsompüré, 35 dkg hagyma, 2 dl vörösbor, só, bors, babérlevél, 50 dkg gnocchi, 10 dkg rókagomba, 1 db paradicsom, 1 dl fehérbor, 1 csomag petrezselyem, 5 dkg póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

 

A vaddisznópörkölt rókás gnocchival recept elkészítése

 

Ez a mai étel vadhúsból készül, de ne ijedjenek meg! A pörköltnek való lábszár, lapocka nem drága, tényleg elérhető, félre kell tenni a félelmeket. Vaddisznóhúshoz aktuális árakat itt találnak. Össze tudják vetni az árakat - bár ezt minden gyakorló konyhaművész, gyakorló háziasszony fejből tudja -, láthatják, nem levegőbe beszélünk. Mert az íze teljesen más, ebben bizonyosak vagyunk!

A mai étel különlegessége a rókagomba, fanyar, kesernyés íze teszi az egyszerű pörköltöt egyedivé, de természetesen, ha nem szeretik a rókagombát tehetnek bele mást, vagy akár ki is hagyhatják (ez utóbbi azért érintené fogja a végleges ízhatást). A rókagombához aktuális árat itt találnak, ez tényleg nem olcsó, de nagyjából fűszerként viselkedik a pörköltben, tehát érdemes rászánni az árát!

A hagymát lepirítom, ráteszem a húst, beleteszem a paradicsomot és a paradicsompürét. Együtt pirítom, kevés fokhagymát és a babérlevelet helyezek bele.

Hagyom rotyogni. Egy igazi pörkölt kb. 1 óra 20 percig készül, természetesen ez az idő mindig függ a hús keménységétől. Gyönyörű színe van, pedig nincs is benne fűszerpaprika!

Közben elkészítem a köretet. A gombát vajon lepirítom a póréhagymával, ha nagyon sistereg, kevés vizet öntök hozzá.

Utána ráöntöm a bort, kockára vágott paradicsomot, a petrezselyem felét és a gnocchit. Sózom, és a gnocchit ebben főzöm meg.

Tálalásnál a gnocchi mellé kerül a pörkölt, petrezselyemmel díszítem. Ugye milyen egyszerű volt? Pörkölt egyszerűen, ízletesen – ahogyan én javaslom.

 

Itt pedig másik pörköltrecept!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.