Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

A vaddisznópörkölt rókás gnocchival recept hozzávalói

80 dkg vaddisznóhús, 1 teáskanál paradicsompüré, 35 dkg hagyma, 2 dl vörösbor, só, bors, babérlevél, 50 dkg gnocchi, 10 dkg rókagomba, 1 db paradicsom, 1 dl fehérbor, 1 csomag petrezselyem, 5 dkg póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

 

A vaddisznópörkölt rókás gnocchival recept elkészítése

 

Ez a mai étel vadhúsból készül, de ne ijedjenek meg! A pörköltnek való lábszár, lapocka nem drága, tényleg elérhető, félre kell tenni a félelmeket. Vaddisznóhúshoz aktuális árakat itt találnak. Össze tudják vetni az árakat - bár ezt minden gyakorló konyhaművész, gyakorló háziasszony fejből tudja -, láthatják, nem levegőbe beszélünk. Mert az íze teljesen más, ebben bizonyosak vagyunk!

A mai étel különlegessége a rókagomba, fanyar, kesernyés íze teszi az egyszerű pörköltöt egyedivé, de természetesen, ha nem szeretik a rókagombát tehetnek bele mást, vagy akár ki is hagyhatják (ez utóbbi azért érintené fogja a végleges ízhatást). A rókagombához aktuális árat itt találnak, ez tényleg nem olcsó, de nagyjából fűszerként viselkedik a pörköltben, tehát érdemes rászánni az árát!

A hagymát lepirítom, ráteszem a húst, beleteszem a paradicsomot és a paradicsompürét. Együtt pirítom, kevés fokhagymát és a babérlevelet helyezek bele.

Hagyom rotyogni. Egy igazi pörkölt kb. 1 óra 20 percig készül, természetesen ez az idő mindig függ a hús keménységétől. Gyönyörű színe van, pedig nincs is benne fűszerpaprika!

Közben elkészítem a köretet. A gombát vajon lepirítom a póréhagymával, ha nagyon sistereg, kevés vizet öntök hozzá.

Utána ráöntöm a bort, kockára vágott paradicsomot, a petrezselyem felét és a gnocchit. Sózom, és a gnocchit ebben főzöm meg.

Tálalásnál a gnocchi mellé kerül a pörkölt, petrezselyemmel díszítem. Ugye milyen egyszerű volt? Pörkölt egyszerűen, ízletesen – ahogyan én javaslom.

Itt pedig másik pörköltrecept!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Vaddisznópörkölt rókás gnocchival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.