Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

 

Hozzávalók

80 dkg vaddisznóhús, 1 teáskanál paradicsompüré, 35 dkg hagyma, 2 dl vörösbor, só, bors, babérlevél, 50 dkg gnocchi, 10 dkg rókagomba, 1 db paradicsom, 1 dl fehérbor, 1 csomag petrezselyem, 5 dkg póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma

 

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival

 

Ez a mai étel vadhúsból készül, de ne ijedjenek meg! A pörköltnek való lábszár, lapocka nem drága, tényleg elérhető, félre kell tenni a félelmeket.

A mai étel különlegessége a rókagomba, fanyar, kesernyés íze teszi az egyszerű pörköltöt egyedivé, de természetesen, ha nem szeretik a rókagombát tehetnek bele mást, vagy akár ki is hagyhatják (ez utóbbi azért érintené fogja a végleges ízhatást).

A hagymát lepirítom, ráteszem a húst, beleteszem a paradicsomot és a paradicsompürét. Együtt pirítom, kevés fokhagymát és a babérlevelet helyezek bele.

Hagyom rotyogni. Egy igazi pörkölt kb. 1 óra 20 percig készül, természetesen ez az idő mindig függ a hús keménységétől. Gyönyörű színe van, pedig nincs is benne fűszerpaprika!

Közben elkészítem a köretet. A gombát vajon lepirítom a póréhagymával, ha nagyon sistereg, kevés vizet öntök hozzá.

Utána ráöntöm a bort, kockára vágott paradicsomot, a petrezselyem felét és a gnocchit. Sózom, és a gnocchit ebben főzöm meg.

Tálalásnál a gnocchi mellé kerül a pörkölt, petrezselyemmel díszítem. Ugye milyen egyszerű volt? Pörkölt egyszerűen, ízletesen – ahogyan én javaslom.

Itt pedig másik pörköltrecept!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Vaddisznópörkölt rókás gnocchival
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.