Vadkacsacombok pikáns mártással

A vadkacsacombok pikáns mártással recept hozzávalói

12 db vadkacsacomb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zöldségágy (ízlés szerinti zöldségekből), 2 dl tejfel, 2 dkg mustár, 2 dkg keményítő, 5 dkg citromhéj, kakukkfű, babérlevél, só, őrölt bors, liszt

A körethez:

25 dkg túró, 3 db zsemle, 2 db tojás, só, fokhagyma, petrezselyem, keményítő, olaj a sütéshez

Vadkacsacombok pikáns mártással

Vadkacsacombok pikáns mártással

 

A vadkacsacombok pikáns mártással recept elkészítése

 

Tény, ami tény, a vadkacsacomb önmagában is nagyon nagyon remek dolog, ha csak úgy megsütjük, akkor is. De itt, a Mit főzzünk ma? oldalán ez elképzelhetetlen. Hiszen valami trükk minden receptünkben van. Most sem lesz lesz másképp. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is az olajban a fokhagymát, a póréhagymát és a sárgarépát együtt pirítjuk. Ezután kristálycukrot teszünk rá, karamellizáljuk. Külön serpenyőben olajat hevítünk, a vadkacsacombokat fűszerezzük, lisztbe mártjuk, elősütjük. Az így elősütött húst rátesszük a zöldségágyra, és így együtt pároljuk tovább. Tejfeles, mustáros habarással sűrítjük, majd leszűrjük a mártást.

A túrót az áztatott zsemlével, tojással, fokhagymával, sóval, petrezselyemzölddel, kukoricakeményítővel összekeverjük, egyneműsítjük. Kicsit állni hagyjuk, kis gombócokat formázunk belőle, kenyérkockákban megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Tálalásnál a rántott túrógombócok mellé kerül a kacsacomb, mártással gazdagon bevonjuk, kevés tejfelt és sárgarépát (utóbbit vékony metéltre vágva vajon pároltuk meg) teszünk rá. Díszítésnek citromszeletekre kapribogyót helyezünk. A kacsacombhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Itt egy másik kacsás recept!

 

Ha szeretne még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns vadkacsacombok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.