Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Hozzávalók

  • 1 dl bor,
  • rozmaring,
  • bors,
  • 25 dkg burgonya,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 6 dkg vaj,
  • 1 db tojás,
  • petrezselyem

 

Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

 

A vadkacsát vágott rozmaringgal bedörzsöljük. Olajban pár napig pácoljuk a hűtőben.

A sütőtököt magjától és héjától megfosztva kockára vágjuk. Egy kevés vajat egy serpenyőbe teszünk és a sütőtököt kicsit lepirítjuk.

Hozzáadjuk a birsalmakompótot, meg egy kicsit annak a levéből. Megsózzuk és hozzáadjuk a bort. Rövid ideig forraljuk majd vajat adunk hozzá. Így félretesszük.

A burgonyát lereszeljük és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet és egy kevés vágott petrezselyemmel megszórjuk. Összegyúrjuk és serpenyőben kevés olajon pogácsákat sütünk belőle.

Egy másik serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön a vadkacsamellek mindkét oldalát megsütjük. A kacsát a burgonyatócsnival és a borsos tökraguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.