Vadkacsamell birses sütőtökraguval

A vadkacsamell birses sütőtökraguval recept hozzávalói

70 dkg vadkacsamell, 40 dkg sütőtök, 40 dkg birsalma kompót, 1 dl bor, rozmaring, só, bors, 6 dkg vaj, 25 dkg burgonya, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, petrezselyem

Vadkacsamell birses sütőtökraguval

Vadkacsamell birses sütőtökraguval

A vadkacsamell birses sütőtökraguval recept elkészítése

 

Valószínűnek tartjuk, hogy a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói nagyrészt nem vadászok, így a vadkacsa nem mindennapos vendég a konyhájukban, és tény, ami tény, a vadkacsa húsát bizony vadászni kell. Boltban is. Summa, elkészíthető ez a recept házi kacsából is, kicsit más lesz, de úgy is nagyszerű. Meg így is. Nézzék meg, próbálják ki!

A vadkacsát vágott rozmaringgal bedörzsöljük. Olajban pár napig pácoljuk a hűtőben. A sütőtököt magjától és héjától megfosztva kockára vágjuk. Egy kevés vajat egy serpenyőbe teszünk és a sütőtököt kicsit lepirítjuk. A kacsamellhez aktuális árakat itt találnak.

Hozzáadjuk a birsalmakompótot, meg egy kicsit annak a levéből. Megsózzuk és hozzáadjuk a bort. Rövid ideig forraljuk majd vajat adunk hozzá. Így félretesszük.

A burgonyát lereszeljük és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet és egy kevés vágott petrezselyemmel megszórjuk. Összegyúrjuk és serpenyőben kevés olajon pogácsákat sütünk belőle.

Egy másik serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön a vadkacsamellek mindkét oldalát megsütjük. A kacsát a burgonyatócsnival és a borsos tökraguval tálaljuk.

 

Ha szeretne még kacsás receptek között válogatni, itt teheti meg!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vadkacsamell, birses sütőtökraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.