Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

A Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel recept hozzávalói

  • 80 dkg darált sertéshús,
  • 1 db finomra vágott vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyemzöld,
  • fokhagyma,
  • 4 db tojás,
  • 2 db zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 20 dkg magozott szőlő,
  • 10 dkg vaj,
  • 30 dkg burgonya,
  • 1 dl tejföl

 

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

 

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, a finomra vágott pirított vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, sót, borsot, és így sütjük lepény alakúra formázva.

Zsírjában lepirítjuk a petrezselyemzöld másik felét, és a szőlőszemeket. Kevés musttal felöntjük, és beforraljuk.

Ha nincs otthon éppen must, akkor alaplével is felönthetik. Köretnek reszeltkét, azaz burgonyalepényt ajánlottunk a műsorban, de forró baguette-t, friss kenyeret adhatunk hozzá.

Mi a reszeltke titka?

Nagyon egyszerű: lereszeljük a burgonyát, lehetőleg a reszelő nagyobbik lyukú részén, hozzáadunk 1 tojást, sót, borsot. Hagymát üvegesre pirítunk, ehhez adjuk a reszelt burgonyát, lepényt formázunk, és kisütjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.