Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

Hozzávalók

80 dkg darált sertéshús, 1 db finomra vágott vöröshagyma, só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma, 4 db tojás, 2 db zsemle, 2 dl tej, 20 dkg magozott szőlő, 10 dkg vaj, 30 dkg burgonya, 1 dl tejföl

 

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

 

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, a finomra vágott pirított vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, sót, borsot, és így sütjük lepény alakúra formázva.

Zsírjában lepirítjuk a petrezselyemzöld másik felét, és a szőlőszemeket.

Kevés musttal felöntjük, és beforraljuk.

Ha nincs otthon éppen must, akkor alaplével is felönthetik.

Köretnek reszeltkét, azaz burgonyalepényt ajánlottunk a műsorban, de forró baguette-t, friss kenyeret adhatunk hozzá.

Mi a reszeltke titka?

Nagyon egyszerű: lereszeljük a burgonyát, lehetőleg a reszelő nagyobbik lyukú részén, hozzáadunk 1 tojást, sót, borsot.

Hagymát üvegesre pirítunk, ehhez adjuk a reszelt burgonyát, lepényt formázunk, és kisütjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.