Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

A vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel recept hozzávalói

  • 80 dkg darált sertéshús,
  • 1 db finomra vágott vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyemzöld,
  • fokhagyma,
  • 4 db tojás,
  • 2 db zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 20 dkg magozott szőlő,
  • 10 dkg vaj,
  • 30 dkg burgonya,
  • 1 dl tejföl
Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel

 

A vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel recept elkészítése

 

Lepényes recept a mai, egyszer a fasírt, ami ugye egy húslepény, és a burgonyalepény. Most gyümölccsel egészítjük ki őket, nézzék meg, és készítsék is el így ezt a receptet!

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, a finomra vágott pirított vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, sót, borsot, és így sütjük lepény alakúra formázva. A darált húshoz aktuális árakat itt találnak. Ha valaki a pulykahúst jobban szereti, készítheti abból is, természetesen, sőt, marhából, vagy akár marha-sertés vegyes darált húsból is.

A lepények visszamaradt zsírjában lepirítjuk a petrezselyemzöld másik felét, és a szőlőszemeket. Kevés musttal felöntjük, és beforraljuk.

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel, egy kicsit másképp nézve

Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel, egy kicsit másképp nézve

Ha nincs otthon éppen must, akkor alaplével is felönthetik. Köretnek reszeltkét, azaz burgonyalepényt ajánlottunk a Mit főzzünk ma? műsorában, de forró bagettet, friss kenyeret is adhatunk hozzá. Lényeges, hogy a kenyerek frissek legyenek, ne nejlonzacskóban megpuhultak. Azokat szárítsuk ki, lesz belőlük jó házi zsemlemorzsa.

 

Mi a reszeltke titka?

 

Ez egy nagyon egyszerű recept, és persze nem csak ehhez a fasírozotthoz passzol. Lereszeljük a burgonyát, lehetőleg a reszelő nagyobbik lyukú részén, hozzáadunk 1 tojást, sót, borsot. Hagymát üvegesre pirítunk, ehhez adjuk a reszelt burgonyát, lepényt formázunk, és kisütjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.