Vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel

Hozzávalók, vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel

  • 5 dkg sárgarépa,
  • 5 dkg cukkini,
  • 5 dkg hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 25 dkg túró,
  • 50 dkg sertéshús,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál dijoni mustár,
  • majoranna,
  • színes bors,
  • 4 db zsemle,
  • só,
  • bors,
  • lolo,
  • jégsaláta,
  • olívaolaj,
  • 1 db paradicsom,
  • balzsamecet

 

Vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel

Vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel

 

Egy újabb vagdalt-ötlet: sok egyéb mellett ez is a mai nap témája. Amint látható, előnye a sokféle elkészíthetőség, valamint a gyorsaság.

 

A vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel recept elkészítése

 

A húst előbb csíkokra, majd apróra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A sertéscombhoz aktuális árat itt találnak.

A hagymát és a húst a zsemlékhez adjuk, teszünk hozzá kétféle mustárt, simát és dijonit a túróval és a tojással együtt, és mindezt összekeverjük. A túrónak az a szerepe, hogy pikáns ízt ad a lepénynek, egyben fellazítja. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük még.

Ezután formázzuk, majd sütni kezdjük. Figyelem: ha vékonyra formázzuk, akkor sokkal könnyebb kisütni. Közben elkezdjük pirítani a sárgarépát. A karikára szelt cukkinit a majdnem kész karottához adjuk, és színes borssal fűszerezzük.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.