Vargányás sertésszűz polentával

Hozzávalók

60 dkg sertésszűz, só, 15 dkg kukoricadara, 3 dl tej, 10 dkg vargánya, 15 dkg szárított paradicsom, olívaolaj, 10 dkg vaj, petrezselyem, 8 dkg parmezán, 1 db tojás

 

Vargányás sertésszűz polentával

Vargányás sertésszűz polentával

 

A vargányás sertésszűz polentával recept elkészítése

 

A szüzekből érméket vágunk, melyeket megsózunk. Tojásban és parmezánban megforgatjuk. Kis lángon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

Egy forralóhoz a vargányát apró kockára vágjuk, majd kevés vajon lepirítjuk. Felöntjük 3 dl tejjel és 3 dl vízzel. Vágott petrezselyemmel megszórjuk, és a kukoricadarát elkeverjük
benne. Így készre főzzük.

A szárított paradicsomot kevés olívaolajjal leturmixoljuk. Egy kevés parmezánt adunk hozzá. A polentára helyezett szüzeket a szárított paradicsomkrémmel megkenjük.

Egy másik vargányás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vargányás sertésszűz polentával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.