Vasi pecsenye sült paprikával

A vasi pecsenye sült paprikával recept hozzávalói

60 dkg karaj, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, csípős paprikakrém, só, 6 dkg liszt, 40 dkg burgonya, 1 db hagyma, 1 db piros kaliforniai paprika

Vasi pecsenye sült paprikával

Vasi pecsenye sült paprikával

 

A vasi pecsenye sült paprikával recept elkészítése

 

Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri!

Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!

A húsból nyitott szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, megsütjük. Bár a sertéskaraj végképp mindennapos történet, azért a biztonság kedvéért adunk egy ártippet. Gyakorlott háziasszony, háziséf persze mondhatja, ugyan, minek, megvan a jó hentesem, akiben megbízok:). Hozzá kell tenni, ez lenne a legjobb megoldás egyébként, mert akárhonnan nézzük, a hentes bizalmi szakma, mégiscsak tőle kerül a  hús az asztalra!

De térjünk vissza a recepthez, hogyan is készül az a bizonyos pác!

A fokhagymát összevágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A paprikakrémet is ebbe a tejbe tesszük bele. A kiklopfolt húsokat ebben a páclében pár napig hagyjuk állni.

Amikor eleget állt a tejes pácban, kivesszük, megsózzuk, fűszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségű olajban mindkét oldalát megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a fél karikára vágott hagymát a csíkozott paprikával lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd tovább pirítjuk. Ha kész, azaz szép piros, akkor tálaljuk a hússal.

 

Itt találnak egy jó malackaraj receptet!

 

És ajánlunk egy remek levesreceptet is, nézzenek rá!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vasi pecsenye sült paprikával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.