Vasi pecsenye sült paprikával

 

A vasi pecsenye sült paprikával recept hozzávalói

60 dkg karaj, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, paprikakrém (csípős), só, 6 dkg liszt, 40 dkg burgonya, 1 db hagyma, 1 db kaliforniai paprika (piros)

 

Vasi pecsenye sült paprikával

Vasi pecsenye sült paprikával

 

Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:)

Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!

A húsból nyitott szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, megsütjük. Bár a sertéskaraj végképp mindennapos történet, azért a biztonság kedvéért adunk egy ártippet. Gyakorlott háziasszony, háziséf persze mondhatja, ugyan, minek, megvan a jó hentesem, akiben megbízok:). Hozzá kell tenni, ez lenne a legjobb megoldás egyébként, mert akárhonnan nézzük, a hentes bizalmi szakma, mégiscsak tőle kerül a  hús az asztalra!

De térjünk vissza a recepthez, hogyan is készül az a bizonyos pác!

A fokhagymát összevágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A paprikakrémet is ebbe a tejbe tesszük bele. A kiklopfolt húsokat ebben a páclében pár napig hagyjuk állni.

Amikor eleget állt a tejes pácban, kivesszük, megsózzuk, fűszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségű olajban mindkét oldalát megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a fél karikára vágott hagymát a csíkozott paprikával lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd tovább pirítjuk. Ha kész, azaz szép piros, akkor tálaljuk a hússal.

Itt találnak egy jó malackaraj receptet!

És ajánlunk egy remek levesreceptet is, nézzenek rá!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vasi pecsenye sült paprikával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.