Vasi pecsenye vegyes savanyúsággal

A vasi pecsenye vegyes savanyúsággal recept hozzávalói

60 dkg sertéstarja, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl tej, 1 teáskanál erős paprikakrém, só, bors, 5 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 50 dkg vegyes savanyúság

Vasi pecsenye vegyes savanyúsággal

Vasi pecsenye vegyes savanyúsággal

 

A vasi pecsenye vegyes savanyúsággal recept elkészítése

 

A Mit főzzünk ma? Európa és a világ ízei magyarul mottója még véletlenül sem jelenti azt, hogy ne készítenénk hagyományos ételeket. Sőt! Most minden úgy készül, ahogy megszoktuk, fűszeres recept lesz, de, így az igazi! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a tarjákból nyitott szeleteléssel vágunk négy szeletet. Bepácoljuk fokhagymás, erős paprikás tejbe, és lehetőség szerint 1-2 napig állni hagyjuk. Fontos mozzanat, tartsuk be!

A sertéstarjához aktuális árat itt találnak.

A pácolás után először a burgonyát megtisztítjuk, félig előfőzzük, majd bő zsírban, ha lehet, mangalicazsírban megsütjük. Meghálálja.

Ezután a bepácolt tarját a tejből kivesszük, lecsöpögtetjük, majd fűszerpaprikás lisztben megforgatjuk. Legyünk jó alaposak, hogy mindenhol befedje, ez nagyon fontos. Végül közepesen forró serpenyőben megsütjük.

A zsírban sült burgonyával, valamint igazi házi savanyúsággal, azaz almapaprikával,  dinnyével, csalamádéval tálaljuk.

Egy tipp a végére: kiválóan passzol hozzá amúgy a dödölle is. A vegyes savanyúságot nem váltja ki, csak a burgonyát!

Ha ezzel szeretnék köríteni, itt találják hozzá a receptet.

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.