Velővel töltött borda

A velővel töltött borda recept hozzávalói

50 dkg sertésborda, 20 dkg sertésvelő, 15 dkg póréhagyma, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg rizs, olaj, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg dió, 2 db tojás, só,
bors

Velővel töltött borda

Velővel töltött borda

 

 

A velővel töltött borda recept elkészítése

 

A töltött recept kategória gyöngyszeme kerül ma a konyhaasztalra. Lényeges, hogy vastag szelet hússal dolgozzunk, mert azzal lesz tökéletes. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Olajat hevítünk, beletesszük a velőt, majd lepirítjuk. Hozzáadjuk a sót, a fokhagymát és a borsot. A bordákat felszeleteljük.

Ha egy vastag szeletet kettévágunk úgy, hogy az egyik oldalánál nem vágjuk szét, akkor  kapunk nyitott szeletet. Klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beletöltjük a velőt. Aktuális árat a sertésbordához itt találnak!

A szokott módon panírozzuk, csak annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsába darált diót is teszünk. Apróság, azonban ad egy többlet ízt a panírnak, véletlenül se felejtsék ki! Forró olajban kisütjük.

Köretnek póréhagymás rizst adunk. Egyszerűen és gyorsan elkészül, a póréhagymát megpirítjuk, majd hozzákeverjük a párolt rizst. Ecetes szilvakompóttal tálaljuk.

 

Kattintsanak ide egy másfajta sertésborda-receptért!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Velővel töltött borda
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.