Whiskeyben pácolt oldalas

A Whiskeyben pácolt oldalas hozzávalói

  • 1 kg oldalas,
  • 2 dl whisky,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 1 közepes padlizsán,
  • 8 fej gomba,
  • 1 db tök,
  • 4 db burgonya,
  • só,
  • bors,
  • gyömbér,
  • kakukkfű,
  • fokhagyma,
  • fűszerpaprika,
  • olaj

 

Whiskeyben pácolt oldalas

Whiskeyben pácolt oldalas

 

Ez az oldalas Sétáló János kedvére készült, azaz: whiskyben pácoltuk egy napig. Ez a pác whiskyből, fokhagymából, sóból, borsból állt. Fontos, hogy a pác mindig hideg legyen.

Sütéskor az oldalas mellett gombát, felkarikázott padlizsánt, burgonyakarikát, paradicsomot, tököt teszünk a lapra, így sütjük együtt, hogy jó gazdag ételt kapjunk.

Tálaláskor a tök-padlizsán-burgonya-paradicsomból szendvicset készítünk úgy, hogy a karikákat egymásra helyezzük, mellé pedig Sétáló János oldalasa kerül.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha esetleg nem kedvelné a whiskeyt, kattintson ide egy másik oldalasból készült receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Whiskeyben pácolt oldalas
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.