Zöldséges, gyömbéres, fokhagymás csirkesaslik

A zöldséges, gyömbéres, fokhagymás csirkesaslik recept hozzávalói

60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg csiperke, 2 db pritamin paprika, 1 db közepes cukkini, 2 közepes fej vöröshagyma, só, frissen őrölt bors, 1 kis gumó friss gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, bambusznyársak

Zöldséges, gyömbéres, fokhagymás csirkesaslik

Zöldséges, gyömbéres, fokhagymás csirkesaslik

 

A zöldséges, gyömbéres, fokhagymás csirkesaslik recept elkészítése

 

Az, hogy nyársra húzva sütjük, fontos, de talán még ennél is lényegesebb a pác. Nézzék csak!

A csirkemellfilét 3 x 3 centis kockákra daraboljuk, a csiperkét hosszában negyedekre vágjuk, a pritamin paprikát, a cukkinit, a vöröshagymát szintén felkockázzuk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután az előkészített hozzávalókat váltakozva bambusz nyársakra húzzuk, és sóval, borssal fűszerezzük.

A páchoz az aprított gyömbért, a zúzott fokhagymát, az olívaolajjal jól összekeverjük, és megkenjük vele a nyársakat. Végül lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni, majd a forró rostlapon minden oldalukat pirosra sütjük.

Tálaláskor forrón, friss pékáruval kínáljuk.

 

Egy másfajta, de szintén csirkemellel készülő receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.