Zöldséges nyúlgerinc

A zöldséges nyúlgerinc recept hozzávalói

1 dl fehér bor, borókabogyó, dijoni mustár, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 60 dkg nyúlgerinc, 1 dl tejszín, 40 dkg párolt rizs, 10 dkg sárgarépa

Zöldséges nyúlgerinc

Zöldséges nyúlgerinc

 

 

A zöldséges nyúlgerinc recept elkészítése

 

Tartsunk néha nyulas napot! Kissé kikopott a mindennapi konyhából a nyúlhús, szerencsére - úgy tűnik - ennek a korszaknak vége, és ismét hozzá lehet jutni, elfogadható áron. A csirke-sertés megszokást remekül feldobja, mi pedig azért vagyunk, hogy minél több receptet adjunk hozzá. Ez most a zöldséges verzió, nézzék meg, készítsék el!

A sárgarépát és a zellert kisujjnyi darabokra vágom. A vöröshagymát finomra vágom, és egy mélyebb serpenyőben olajat melegítek. A nyúlgerinc mindkét oldalát elősütöm, és félreteszem. A nyúlgerinchez aktuális árat itt találnak.

A visszamaradt olajban a hagymát lepirítom. Hozzáadom a zellert és a sárgarépát. Egy kevés fehérbort öntök hozzá. Borókabogyót és babérlevelet teszek bele.

Megsózom és a zúzott fokhagymát a mustárt és a zöldbabot is hozzáadom. Visszateszem a húst és párolom. Végül tejszínt is hozzáöntöm. Párolt rizzsel tálalom.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy más típusú nyulas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges nyúlgerinc
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.