Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

Hozzávalók

80 dkg pulykamell, 1 szál póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg gomba (csiperke), 5 dkg gomba (laska), 1 db répa (sárga), 1 db zeller (gumó), 1 köteg petrezselyem, 1 db citrom leve, 2 evőkanál szójaszósz, 10 dkg vaj, 50 dkg burgonya, 4 dl tej, só, 3 szál bazsalikom

 

 

Az alaplevet feltesszük főni. Előkészülünk a főzéshez, azaz felaprítjuk a hagymát, a gombákat. A pulykamellből kis érméket vágunk, kicsit klopfoljuk, megsózzuk. A zöldségeket julienne-re aprítjuk.

Olajat hevítünk egy serpenyőben és a forró olajban sütjük a húst. Amikor elkészül, kivesszük, és abba a serpenyőbe belerakjuk a zöldségeket. Megsózzuk, együtt pirítjuk, majd alaplével felöntjük. Szójaszószt adunk még hozzá és nagyon nagyon kevés vajat. A legvégén a húst visszarakjuk, hogy átnedvesedjen.

A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A friss bazsalikomot apróra vágjuk és csak a kész burgonyapürébe keverjük bele, különben megbarnulna.

Tálalásnál a bazsalikomos burgonyapüré mellé tesszük húst, rá a zöldségeket. Bazsalikommal és petrezselyemmel díszítjük.

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Zöldséges pulykaragu bazsalikomos burgonyapürével

Zöldséges pulykaragu bazsalikomos burgonyapürével

 

További javaslat pulykára itt.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges pulykaragu bazsalikomos burgonyapürével
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.