Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

Hozzávalók, zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

80 dkg pulykamell
1 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg csiperke gomba
5 dkg laskagomba
1 db sárgarépa
1 db zellergumó
1 köteg petrezselyem
1 db citrom leve
2 evőkanál szójaszósz
10 dkg vaj
50 dkg burgonya
4 dl tej

3 szál bazsalikom

 

 

A zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével recept elkészítése

 

Az alaplevet feltesszük főni. Előkészülünk a főzéshez, azaz felaprítjuk a hagymát, a gombákat. A pulykamellből kis érméket vágunk, kicsit klopfoljuk, megsózzuk. A zöldségeket julienne-re aprítjuk. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Olajat hevítünk egy serpenyőben és a forró olajban sütjük a húst. Amikor elkészül, kivesszük, és abba a serpenyőbe belerakjuk a zöldségeket. Megsózzuk, együtt pirítjuk, majd alaplével felöntjük. Szójaszószt adunk még hozzá és nagyon nagyon kevés vajat. A legvégén a húst visszarakjuk, hogy átnedvesedjen.

A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A friss bazsalikomot apróra vágjuk és csak a kész burgonyapürébe keverjük bele, különben megbarnulna. Tálalásnál a bazsalikomos burgonyapüré mellé tesszük húst, rá a zöldségeket. Bazsalikommal és petrezselyemmel díszítjük.

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

 

 

További javaslat pulykára itt.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges pulykaragu bazsalikomos burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.