Zsályás sajttal töltött sertésrolád

A zsályás sajttal töltött sertésrolád recept hozzávalói

80 dkg sertésszűz, só, frissen őrölt bors, 30 dkg márványsajt, 6 levél zsálya, 8-10 vékony szelet bacon, 3 evőkanál olaj

A körethez:

4 db nagy savanykás alma, 1 db citrom, 5 dkg vaj

Zsályás sajttal töltött sertésrolád

Zsályás sajttal töltött sertésrolád

 

A zsályás sajttal töltött sertésrolád recept elkészítése

 

Ez most nem a legegyszerűbb receptek kategóriája, de nem kell megijedni, a recept részletesen végigvezet mindenkit minden fázison. Gyakorlatilag minden részletben van egy kis trükk, ezt persze már a gyakorlott Mit főzzünk ma? Olvasók már tudják. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a lehártyázott sertésszüzet hosszában, nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, és kiklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd a márványsajtot villával összetörjük, beleforgatjuk az aprított zsályát, és egyenletesen a húsra szórjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Most szorosan felgöngyöljük, a szalonna szeletekbe csavarjuk, és az olajozott tepsibe tesszük úgy, hogy a szalonnahajtás alul legyen. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a körethez a megmosott almákat félbevágjuk, kimagozzuk, és vastagabb cikkekre daraboljuk. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, és a forró vajon, rázogatva megsütjük.

Tálaláskor a márványsajtos sertésszüzet ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk, és a sült almával körítjük.

 

Itt ajánlunk egy másfajta, szűzpecsenyéből készülő ételt, nézzék meg ezt a receptet is, és vegyék elő alkalomadtán!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.