Zsályás sertésborda

Hozzávalók

60 dkg csontos sertésborda, só, bors, zsálya, 1 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg koktélparadicsom, 30 dkg burgonya

 

Zsályás sertésborda

Zsályás sertésborda

 

A sertésbordára zsályalevelet teszünk, egy tálba pedig olajat öntünk: így fogjuk pácoljuk a húst.

Néhány órát, ha tudunk, szánjunk rá.
A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd pirítani kezdjük.

A burgonyát megfőzzük, szintén nagyobb méretűre daraboljuk. Hozzátesszük a hagymához, végül a felszeletelt koktélparadicsomot is belerakjuk.

Az egészet együtt pirítjuk..
A húst egy másik serpenyőben megsütjük. A megmaradt zsiradékához paradicsompürét és kevés lisztet adunk, majd ezt a hagymás krumplinkhoz adjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zsályás sertésborda
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.