Receptek: Köretek

Sonkás mandulafánk

Hozzávalók 15 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 dkg só, 5 dkg mandula, 5 g bors (őrölt), olaj a sütéshez   A sós főtt burgonyát leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet. Egy…
Bővebben


Répa borssal és paprikával

Hozzávalók 1 kg hosszában félbe vágott répa (bébi), 1 evőkanál pirospaprika, bors (őrölt), 1 evőkanál olívaolaj   Répa borssal és paprikával   A sütőt 220 C fokra előmelegítjük és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A répákat meglocsoljuk az olajjal, rászórjuk a fűszereket. Tepsibe rendezzük őket és körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet az Alexandra…
Bővebben


Szűzérmék zöld burgonyalepénnyel

Hozzávalók 40 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 1 db hagyma, 1 evőkanál keményítő, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors, 1 db tojás, 10 dkg bab (zöld), zsálya, 60 dkg sertésszűz   Szűzérmék zöld burgonyalepényen   A burgonyát lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, tojást és az összevágott zöld fűszereket hozzáadjuk. Szükség esetén kevés keményítővel sűrítjük. Végül megsózzuk.…
Bővebben


Sütőtökös lepény és vaddisznókaraj

A sütőtökös lepény és vaddisznókaraj hozzávalói 4 evőkanál liszt, gyömbér, borókabogyó, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 db chilipaprika, 2 db tojás   Sütőtökös lepény és vaddisznókaraj Így készítsék el a sütőtökös lepényt és a vaddisznókarajt   A szegfűborsot és borókabogyót összezúzzuk, majd a vaddisznókarajt bedörzsöljük vele, és olajba helyezzük. Hűtőbe tesszük, és egy-két napig pácoljuk. A…
Bővebben


Csirkemell szezámköntösben sütve, chilis ananásszal

Hozzávalók 1 db (egész) ananász, 4 db chilipaprika, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál szezámmag, 1 dl (ital) gyömbér, 4 db csirkemell, só, bors, gyömbér, 5 dkg póréhagyma, 4 adag rizs (párolt), 5 dkg vaj   Csirkemell szezámköntösben sütve, chilis ananásszal   A csirkemellet fűszerezzük, reszelt gyömbérbe forgatjuk, mézzel megkenjük. Vajban megsütjük, a karikára vágott póréhagymával…
Bővebben


Mozzarellás bárányborda, fokhagymás chilis spagettivel

Hozzávalók 1 kg bárányborda, 15 dkg sajt (mozzarella), só, 1 szál rozmaring, 2 db chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyem, 10 dkg vaj, olaj (olíva)     A bárány bordacsontjait megtisztítjuk, majd a húst egy hegyes késsel keresztbe átszúrjuk. Beletesszük a rozmaringot és a pizza mozzarellát. Sózzuk, forró serpenyőben elősütjük, majd 200 fokos sütőben…
Bővebben


Körtekéregbe rejtett hátszín sültburgonyával és kelkáposztával

A körtekéregbe rejtett hátszín sültburgonyával és kelkáposztával recept hozzávalói 60 dkg körte, 10 dkg hagyma, 1 csomag petrezselyem, 1 dkg zsemlemorzsa, 4 x 20 dkg hátszín, só, bors, liszt, 1 evőkanál olaj, 20 dkg kelkáposzta, 5 dkg szalonna (füstölt), majoránna Így készítsék el   A körtéket tisztítjuk, hámozzuk, magházától megszabadítjuk, és nagyon kis kockákra vágjuk,…
Bővebben


Szarvasérmék vargányagombával, kadarkamártással

Hozzávalók 1 kg (csont nélküli) szarvasgerinc, 15 dkg gomba (vargánya), 5 dl barnamártás, 4 db sárgabarack, 2 evőkanál áfonya, 10 dkg gesztenyemassza, só, bors, kakukkfű, 1 dl bor (vörös), 10 dkg vaj, 2 db újhagyma Aki egyszer már kóstolt vadat... Nos, itt következik a szakács feladata: minél több, változatos receptet adni. Hogy a vadfőzés valóban…
Bővebben


Piszkés káposzta

Hozzávalók 50 dkg sertéscsülök, 25 dkg darált hús (sertés), 8 dkg burizs, 2 db tojás, 50 g szalonna (füstölt), 1/2 dl olaj, 1 kg káposzta (fejes), 150 g piszke, 5 dkg vöröshagyma, 1,5 dkg fokhagyma, 1/2 csomag kapor, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, 1,5 dkg fűszerpaprika, só, bors (őrölt), csombor, kömény (őrölt) Különleges ízű…
Bővebben