Sonkás mandulafánk

Hozzávalók

15 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 dkg só, 5 dkg mandula, 5 g bors (őrölt), olaj a sütéshez

 

A sós főtt burgonyát leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet.

Egy formázható keménységű burgonyatésztát keverünk. Ha kell, némi lisztet tegyenek hozzá, de ügyeljenek arra, hogy a massza ne legyen kemény.

Egy negyedóra pihentetés után olajba mártott evőkanállal fánkokat formázunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás mandulafánk
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.