Almás sütőtök krémleves, tejszínes tormás galuskával

Hozzávalók, almás sütőtök krémleves, tejszínes tormás galuskával

  • 40 dkg sütőtök,
  • 20 dkg alma,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl zöldség alaplé,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 teáskanál sáfrány, por alakban,
  • 1 dl felvert tejszín,
  • 1 teáskanál tormás tejszín

 

Almás sütőtök krémleves, tejszínes tormás galuskával

Almás sütőtök krémleves, tejszínes tormás galuskával

 

Az almás sütőtök krémleves, tejszínes tormás galuskával recept elkészítése

 

A sütőtököt nagyvonalúan megtisztítjuk, kockára vágjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott almát, a karikára vágott póréhagymát, majd vajon összepároljuk. Sáfrányport adunk hozzá, majd felengedjük a zöldség alaplével, és hozzáadjuk a tejszínt. A sáfrányhoz aktuális árat itt találnak.

Miután ezzel elkészültünk, az egészet összeturmixoljuk, majd kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a felvert tejszínt tesszük bele.

Elkészítjük a tejszínes tormás galuskát, vagyis: a felvert tejszínhabhoz kevés, nem sok tormát adunk, majd kifőzzük és végül tálaljuk.

Ha szeretne még böngészni további levesreceptek között, keresse fel a Mit főzzünk ma? rceepttárát, itt találja. Nézzen körül, válasszon, és készítse el, ami megtetszett!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás sütőtök krémleves, tejszínes tormás galuskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.