Almás sütőtök krémleves

Az almás sütőtök krémleves recept hozzávalói

  • 40 dkg sütőtök,
  • 20 dkg alma,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl zöldség alaplé,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 teáskanál sáfrány, por alakban,
  • 1 dl felvert tejszín,
  • 1 teáskanál tormás tejszín
Almás sütőtök krémleves

Almás sütőtök krémleves

 

Az almás sütőtök krémleves recept elkészítése

 

Mondhatnánk azt, hogy itt és most egy egyszerű krémleves következik, de ez így nem teljesen igaz. Nem nehéz az elkészítése, nem attól lesz különleges, hogy sok-sok munkafolyamatot kell egymáshoz időzíteni. A titok a fűszerekben és a feltétben rejlik, nézzék is meg, hogyan, és mi is az, és készítsék el Önök is így!

Azzal kezdünk, hogy a sütőtököt nagyvonalúan megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd pedig  hozzáadjuk a kockára vágott almát, a karikára vágott póréhagymát, végül vajon összepároljuk.

És itt jön az első titok: sáfrányport adunk hozzá, majd felengedjük a zöldség alaplével, és hozzáadjuk a tejszínt. A sáfrányhoz aktuális árat itt találnak.

Miután ezzel elkészültünk, az egészet összeturmixoljuk, majd kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a felvert tejszínt tesszük bele.

És elkészítjük a beharangozott, különleges feltétet is! Elkészítjük a tejszínes tormás galuskát, vagyis: a felvert tejszínhabhoz kevés, nem sok tormát adunk, majd kifőzzük és végül tálaljuk.

 

Egy egészen más karakterű almás receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretne még böngészni további levesreceptek között, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt találja. Nézzen körül, válasszon, és készítse el, ami megtetszett!

Ha válogatnának húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.