Babos, csülkös káposztaleves

A babos, csülkös káposztaleves recept hozzávalói

  • 30 dkg szárazbab,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db füstölt csülök,
  • 1 csomag kapor,
  • 2 evőkanál sertészsír,
  • pirospaprika,
  • só,
  • bors

 

Babos, csülkös káposztaleves

Babos, csülkös káposztaleves

 

A babos, csülkös káposztaleves recept elkészítése

 

A babot előző nap megmossuk, beáztatjuk, a csülköt puhára főzzük a savanyú káposztával, babbal. Amikor a csülök a csontjáról elválik, és mindegyik nyersanyag puha, készítünk egy hagyományos vékony magyaros rántást a levesbe, amivel besűrítjük.

Hozzátesszük az apróra vágott kaprot, tejföllel pikánssá varázsoljuk, betétként a csülköt kínáljuk megfelelően darabolva. (Mi egyébként a Mit főzzünk ma? műsorában apró kockákra vágtuk fel.) Tálalásnál tejfölkarikával és kaporral díszítjük. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

Itt egy szintén babbal készült, de más jellegű levesreceptet találnak!

Ha szeretnének még további levesreceptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Babos, csülkös káposztaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.