Bazsalikomos paradicsomleves

A bazsalikomos paradicsomleves recept hozzávalói

0,5 dl olívaolaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1,2 kg ízletes kemény húsú paradicsom, 1 evőkanál liszt, 1,4 l zöldségleves, só, frissen őrölt bors, 1 csokor friss bazsalikom, kevés cukor, 2 db zsemle

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

 

A bazsalikomos paradicsomleves recept elkészítése

 

Igazán egyszerű recept következik, és ezúttal már itt, az elején eláruljuk a titkát, ez nem más, mint a bazsalikom és a paradicsom párosítása. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kimagozott, kicsi kockákra darabolt paradicsomot, összekeverjük, megszórjuk a liszttel, és felöntjük a zöldséglevessel. A paradicsomhoz aktuális árat itt találnak.

Ha felforrt sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, az aprított bazsalikommal, és kevés cukorral ízesítjük.

A levesbetéthez a kicsit szikkadt zsemléket kicsi kockákra vágjuk és szárazon, forró sütőben megpirítjuk. Tálaláskor a forró paradicsomlevest megszórjuk vele.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos paradicsomleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.