Bazsalikomos paradicsomleves

A bazsalikomos paradicsomleves recept hozzávalói

0,5 dl olívaolaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1,2 kg ízletes kemény húsú paradicsom, 1 evőkanál liszt, 1,4 l zöldségleves, só, frissen őrölt bors, 1 csokor friss bazsalikom, kevés cukor, 2 db zsemle

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

 

A bazsalikomos paradicsomleves recept elkészítése

 

Igazán egyszerű recept következik, és ezúttal már itt, az elején eláruljuk a titkát, ez nem más, mint a bazsalikom és a paradicsom párosítása. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kimagozott, kicsi kockákra darabolt paradicsomot, összekeverjük, megszórjuk a liszttel, és felöntjük a zöldséglevessel. A paradicsomhoz aktuális árat itt találnak.

Ha felforrt sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, az aprított bazsalikommal, és kevés cukorral ízesítjük.

A levesbetéthez a kicsit szikkadt zsemléket kicsi kockákra vágjuk és szárazon, forró sütőben megpirítjuk. Tálaláskor a forró paradicsomlevest megszórjuk vele.

 

Egy egészen más jellegű levesreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.