Betyárleves vajas galuskával

Hozzávalók, betyárleves vajas galuskával

0,5 kg apróra vágott sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna
1 szál kolbász
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
4 db burgonya
1 csomag kapor
2 dl tejföl
4 evőkanál liszt
2 dkg vaj
1 db tojás

őrölt kömény
fűszerpaprika

 

Betyárleves vajas galuskával

Betyárleves vajas galuskával

 

A betyárleves vajas galuskával recept elkészítése

 

Annyiban nem bakonyi, hogy nem gombával készül. De betyárosnak betyáros, azt garantáljuk, betyárleves, ahogyan mi megálmodtuk!

Az apró kockára vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát, a paradicsomot, és megfonnyasztjuk.

A tűzhelyről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, köményezzük és gyakran kevergetve főzzük. Ha a hús majdnem puha, zsírjára pirítjuk, rátesszük a parasztkolbászt és a burgonyát, felöntjük vízzel. A sertéslapockához aktuális árat itt találnak. Kolbászok között itt tudnak válogatni!

A liszt feléből tejfölös habarást készítünk. Hozzáadjuk a leveshez. A tojást felverjük, összekeverjük az olvasztott vajjal, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatésztánál sűrűbb tésztát kapjunk. Kávéskanállal a levesbe szaggatjuk, egyszer felforraljuk.

Tálalás előtt megszórjuk a frissen vágott kaporral.

És még egy levesrecept, ennek lényege viszont a sáfrány.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Betyárleves bakonyi módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.