Borjúraguleves tárkonnyal, tejföllel

A borjúraguleves tárkonnyal, tejföllel recept hozzávalói

4 evőkanál olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 60 dkg borjúcomb, só, frissen őrölt bors, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 12 dkg zöldborsó, 1 kiskanál tárkony levél, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 db citrom, 20 dkg főtt lúdgégetészta

Borjúraguleves tárkonnyal, tejföllel

Borjúraguleves tárkonnyal, tejföllel

 

A borjúraguleves tárkonnyal, tejföllel recept elkészítése

A tárkony fogalom, ahogyan a vele ízesített ételek is azok. Most leveshez használjuk, ami borjúcombból készül. Próbálják ki!

Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és világos barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a 2 x 2 centis kockákra darabolt borjúcombot, és fehéredésig sütjük.

Sóval, borssal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Fedővel letakarjuk, és félpuhára pároljuk. A borjúcombhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután beletesszük a fél karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy négyujjnyival ellepje. Ha felforrt, sóval, borssal, a tárkony levéllel, és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.

Most már fedő nélkül, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. A lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, majd egy merőkanál forró levest adunk hozzá, és kevergetve beleöntjük a ragulevesbe. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és az egyik citrom levével enyhén savanykásra ízesítjük.

Tálaláskor a főtt lúdgége tésztát tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos ragulevest, majd szeletelt citrommal, tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borjúraguleves tárkonnyal, tejföllel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.