Burgonyakrémleves, avokádóval

A burgonyakrémleves, avokádóval recept hozzávalói

50 dkg burgonya, bors, só, római kömény, borecet, 0,5 dl bor, reszelt citrom, 20 dkg tejföl, 1 db avokádó, 1 csomag petrezselyem

Burgonyakrémleves avokádóval

Burgonyakrémleves avokádóval

 

A burgonyakrémleves, avokádóval recept elkészítése

 

Azzal kezdjük, hogy a burgonyát előre megfőzzük. Alaplevet vagy húslevest felteszünk a tűzhelyre, a főtt burgonyát apró kockára vágjuk, beletesszük az alaplébe, megsózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejfölt, majd pici fehérbor, borecet és citromreszelék következik.

Az avokádót meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Az avokádó másik felét, amit most nem használunk fel, le kell fordítani, így nem barnul meg. Az avokádót beletehetjük a tálalásnál, vagy a főzés végén. 4 percig állni hagyjuk, és akkor tálaljuk. Az avokádóhoz aktuális árat itt találnak.

Most a tálalásnál a tányérba tesszük az avokádót, ráöntjük a levest, a tetejére durvára vágott petrezselymet szórunk. Az avokádóból vágott két vékony szelettel díszítjük.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyakrémleves, avokádóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.