Burgonyaleves erdélyi pásztor módra

A burgonyaleves erdélyi pásztor módra recept hozzávalói

  • 1 kg burgonya,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál gyökér,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1,5 liter tejsavó,
  • só,
  • 1 fej vöröshagyma
Burgonyaleves erdélyi pásztor módra

Burgonyaleves erdélyi pásztor módra

 

A burgonyaleves erdélyi pásztor módra recept elkészítése

 

Igazi hagyományos leves készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, és nagyon reméljük, hogy a recept alapján az Önökében is. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A megtisztított, kockára vágott zöldségeket a kanál zsiradékban megdinszteljük. Felengedjük kb. 1- 1,5 liter vízzel, és forraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk kockára vágott burgonyát, a sót és a borsot. A mangalicazsírhoz aktuális árat itt találnak.

Megfőzzük a burgonyát, majd hozzáadjuk a tejsavót. Ízlés szerint, és még egy- két percig főni hagyjuk.

Hideg puliszkával kerül az asztalra általában, aki szereti, főzhet bele füstölt szalonnabőrt is. Puliszkához segítséget itt találnak. Itt pedig egy másik variációt.

 

Ha megjött a kedve próbálja ki a többi leves receptjeinket is, melyeket itt talál.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Burgonyaleves, ahogyan egy erdélyi pásztor készíti
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.