Cékla krémleves aszalt szilvával

Hozzávalók

0,5 l rosébor, 10 dkg aszalt szilva, 50 dkg cékla, 1 kávéskanál keményítő, 5 dkg méz, fahéj, szegfűszeg, só , 4 dl víz, 1 kávéskanál tejszín

 

Cékla krémleves aszalt szilvával

Cékla krémleves aszalt szilvával

 

A cékla krémleves aszalt szilvával recept elkészítése

 

A céklát megfőzzük, meghámozzuk. Használhatnak konzervet is, mert a céklafőzés kb 1,5 óráig tart. Természetesen nem az ecetes céklára gondolok. Redukciót készítünk, szegfűszeget vízben megfőzünk, ezt majd a végén rászűrjük. Gyors ártájékoztató céklához:).

A cukrot és az aszalt szilvát beletesszük egy edénybe, ráöntjük a bort, kevés vizet is tehetünk hozzá. Főzzük, mézzel édesítjük. Közben a megfőtt céklát leturmixoljuk.

Leszűrjük a redukciót, rá a szilvára, összekeverjük, és hozzáadjuk a céklához, majd az egészet leturmixoljuk.

Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a fahéjt és egy csepp tejszínt. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel lehet higítani. Tálalásnál nem díszítjük, ez a leves önmagáért beszél.

Ajánlatunk ezután a leves után itt érhető el!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Cékla krémleves aszalt szilvával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.