Cékla krémleves aszalt szilvával

A cékla krémleves aszalt szilvával recept hozzávalói

0,5 l rosébor, 10 dkg aszalt szilva, 50 dkg cékla, 1 kávéskanál keményítő, 5 dkg méz, fahéj, szegfűszeg, só , 4 dl víz, 1 kávéskanál tejszín

Cékla krémleves aszalt szilvával

Cékla krémleves aszalt szilvával

 

A cékla krémleves aszalt szilvával recept elkészítése

 

Krémlevest alapvetően szinte bármiből készíthetünk, most egy nagyon egészséges összetevőt választottunk, a céklát. Nem csak egészséges és finom, de igen különleges lesz a látvány is. Nem is mondhatunk mást, minthogy nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is a céklát megfőzzük, meghámozzuk. Ha úgy gondolják, használhatnak konzervet is, mert azzal bizony kalkulálni kell, hogy a céklafőzés körülbelül 1,5 óráig tart. Természetesen nem az ecetes céklára gondolok. Redukciót készítünk, szegfűszeget vízben megfőzünk, ezt majd a végén rászűrjük. Gyors ártájékoztató céklához:).

Ezek után a cukrot és az aszalt szilvát beletesszük egy edénybe, ráöntjük a bort, kevés vizet is tehetünk hozzá. Főzzük, mézzel édesítjük, és közben a megfőtt céklát leturmixoljuk.

Ha mindezzel megvagyunk, leszűrjük a redukciót, majd ráöntjük a szilvára, összekeverjük, és hozzáadjuk a céklához, majd így az egészet leturmixoljuk.

Ezek után visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a fahéjt, végül pedig egy csepp tejszínt. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel lehet higítani. Tálalásnál nem díszítjük, mert ez a leves önmagáért beszél. Kipróbálják, ugye?

 

Ajánlatunk ezután a leves után itt érhető el!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.