Céklakrémleves aszalt szilvával

Hozzávalók, céklakrémleves aszalt szilvával

  • 0,5 l bor (vörös),
  • 10 dkg szilva (aszalt),
  • 50 dkg cékla,
  • 1 kávéskanál keményítő,
  • 5 dkg méz,
  • fahéj,
  • szegfűszeg,
  • só,
  • 1 kávéskanál tejszín

 

Céklakrémleves aszalt szilvával

Céklakrémleves aszalt szilvával

 

A céklakrémleves aszalt szilvával recept elkészítése

 

A céklát megfőzzük, meghámozzuk. Használhatnak konzervet is, mert a céklafőzés kb. 1,5 óráig tart. Természetesen nem az ecetes céklára gondolok. A céklához aktuális árat itt találnak. Olcsó és egészséges - kívánhatunk ennél többet?

Redukciót készítünk, szegfűszeget vízben megfőzünk, ezt majd a végén rászűrjük.

A cukrot és az aszalt szilvát beletesszük egy edénybe, ráöntjük a bort, kevés vizet is tehetünk hozzá. Főzzük, mézzel édesítjük. Közben a megfőtt céklát leturmixoljuk.

Leszűrjük a redukciót, rá a szilvára, összekeverjük,é s hozzáadjuk a céklához, majd az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a fahéjt és egy csepp tejszínt. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel lehet hígítani.

Tálalásnál nem díszítjük, ez a leves önmagáért beszél.

Egy másfajta leves receptjéért kattintsanak ide! Ha sok-sok levesrecept közül szeretnének választani, nézzenek körül itt!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Céklakrémleves aszalt szivával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.