Céklakrémleves

A céklakrémleves recept hozzávalói

  • 0,5 l vörösbor,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 50 dkg cékla,
  • 1 kávéskanál keményítő,
  • 5 dkg méz,
  • fahéj,
  • szegfűszeg,
  • só,
  • 1 kávéskanál tejszín
Céklakrémleves

Céklakrémleves

 

A céklakrémleves recept elkészítése

 

A cékla nagyon egészséges, és természetesen nem csak salátát készíthetünk belőle. Hanem például levest is, adjuk is hozzá a receptet. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A céklát megfőzzük, meghámozzuk. Használhatnak konzervet is, mert a céklafőzés kb. 1,5 óráig tart. Természetesen nem az ecetes céklára gondolok. A céklához aktuális árat itt találnak. Ugye nem is kerül sokba.

Redukciót készítünk, szegfűszeget vízben megfőzünk, ezt majd a végén rászűrjük. A cukrot és az aszalt szilvát beletesszük egy edénybe, ráöntjük a bort, kevés vizet is tehetünk hozzá. Főzzük, mézzel édesítjük. Közben a megfőtt céklát leturmixoljuk.

Leszűrjük a redukciót, rá a szilvára, összekeverjük,é s hozzáadjuk a céklához, majd az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a fahéjt és egy csepp tejszínt. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel lehet hígítani.

Tálalásnál nem díszítjük, ez a leves önmagáért beszél.

 

Itt egy egészen másfajta céklás receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Céklakrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.