Céklakrémleves

Hozzávaló, céklakrémleves

  • 0,5 l vörösbor,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 50 dkg cékla,
  • 1 kávéskanál keményítő,
  • 5 dkg méz,
  • fahéj,
  • szegfűszeg,
  • só,
  • 1 kávéskanál tejszín

Céklakrémleves

Céklakrémleves

 

A céklakrémleves elkészítése

 

A céklát megfőzzük, meghámozzuk. Használhatnak konzervet is, mert a céklafőzés kb. 1,5 óráig tart. Természetesen nem az ecetes céklára gondolok. A céklához aktuális árat itt találnak. Ugye nem is kerül sokba:).

Redukciót készítünk, szegfűszeget vízben megfőzünk, ezt majd a végén rászűrjük. A cukrot és az aszalt szilvát beletesszük egy edénybe, ráöntjük a bort, kevés vizet is tehetünk hozzá. Főzzük, mézzel édesítjük. Közben a megfőtt céklát leturmixoljuk.

Leszűrjük a redukciót, rá a szilvára, összekeverjük,é s hozzáadjuk a céklához, majd az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a fahéjt és egy csepp tejszínt. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel lehet hígítani.

Tálalásnál nem díszítjük, ez a leves önmagáért beszél.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válogasson! És jöjjön vissza holnap is, feltétlenül!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Céklakrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.