Chilis paradicsomleves csirkegombóckákkal

A chilis paradicsomleves csirkegombóckákkal recept hozzávalói

1,4 kg paradicsom, 1 kis konzerv paradicsompüré, 2 db vöröshagyma, 1 csomag zellerzöld, 2 db chilipaprika, 10 dkg liszt, 8 g zsiradék, 10 dkg párolt rizs, 20 dkg csirkemell darálva, 1 db tojás, só, cukor

Chilis paradicsomleves csirkegombóckákkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Chilis paradicsomleves csirkegombóckákkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A chilis paradicsomleves csirkegombóckákkal recept elkészítése

A paradicsomleves örök kedvenc, de, ahogy mondani szoktuk, a konyha a rafinériák otthona. Mindig lehet mindent egy kicsit másképp csinálni. A paradicsomlevest is.

A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, majd az egész hagymával és a zellerzölddel együtt egy kevés vízben feltesszük főni.

Amikor a paradicsom szétfőtt, kiszedjük a hagymát és a zellert. Ezután a levest áttörjük, belekeverjük a paradicsompürét, belekarikázzuk a chilit is. Felöntjük kevés vízzel vagy alaplével.

Sűrítjük világos vajas rántással, majd sózzuk és cukrozzuk.

A darált csirkemellet összekeverjük a párolt rizzsel, a tojással. Megsózzuk, és a forrásban lévő levesbe apró gombócokat szaggatunk. Forrón tálaljuk. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

További levesreceptekért látogassanak el a Mit főzzünk ma? recepttárába, hagyományos és kevésbé megszokott tippekért. Természetesen ha ezt a receptet elkészítették, és ízlett a végeredmény, jöjjenek vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Chilis paradicsomleves csirkegombóckákkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.