Cipóban készült házinyúl-ragu

Hozzávalók, cipóban készült házinyúl-ragu

  • 70 dkg nyúlgerinc,
  • 2 fej hagyma,
  • 1,5 evőkanál cukor,
  • 1,5 evőkanál mustár,
  • borókabogyó,
  • babérlevél,
  • 1 db citrom,
  • 1 dl tejszín,
  • 50 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 10 dkg főtt burgonya,
  • rozmaring,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 db zellergumó,
  • 2 db pepperoni paprika,
  • 2 db sárgarépa

 

Cipóban készült házinyúl-ragu

Cipóban készült házinyúl-ragu

 

A cipóban készült házinyúl-ragu elkészítése

 

A langyos tejben az élesztőt elkeverjük. Kevés liszttel megszórjuk. Kevés cukrot teszünk bele, majd ezt a kovászt félrerakjuk, hogy megdagadhasson. Mikor már kétszeresére nőtt, akkor a liszthez adjuk. A főtt burgonyát krumplinyomóval belenyomjuk. Sózzuk és hozzáadjuk a tojást és egy kevés olajat. A karikára vágott pepperónit és egy kevés rozmaringot is beleteszünk. Jól összedolgozzuk. Megdagasztjuk.

Ez lesz a cipótészta. Dagasztás után konyharuhával lefedjük, és meleg helyre tesszük. Ha megkelt, akkor négy részre vágjuk. Cipóformákat alakítunk belőle, és 150 fokos sütőben szépen megsütjük.

Egy edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a mustárt. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott nyúlhúst. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük vízzel és szakaszosan többször visszapirítjuk és felöntjük. Ezután a darabolt, nagyobb kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk. A borókabogyóból és a babérlevélből redukciót főzünk és azt is hozzáöntjük. Sózzuk, és citromlével ízesítjük.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, akkor egy kevés tejfölös habarással besűrítjük. Legvégül tejszínt adunk hozzá. A cipók kalapját levágjuk, és a belét kivájjuk. A ragut a cipóban tálaljuk, kevés tejföllel a tetején.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy további ragu receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Cipóban készült házinyúl-ragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.