Csorbaleves kaporral, sertéshúsból

A csorbaleves kaporral, sertéshúsból recept hozzávalói

  • 50 dkg sertéslapocka,
  • só,
  • 1 db citrom,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál paszternák,
  • 1 vékony cikk zellergumó,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 2 db közepes burgonya,
  • 1 csokor friss kapor

 

Csorbaleves kaporral, sertéshúsból

Csorbaleves kaporral, sertéshúsból

 

A csorbaleves kaporral, sertéshúsból recept elkészítése

 

A sertéslapockát 2*2 centis kockákra daraboljuk, másfél liter hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk és sózzuk, borsozzuk. A sertés lapockához aktuális árat itt találnak.

Ezután lassú tűzön félpuhára főzzük, majd közben, az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a forró vajon, és hozzáadjuk a karikákra szeletelt sárgarépát, paszternákot, a közepes kockákra vágott zellergumót, burgonyát.

Közepes tűzön kicsit összepirítjuk, és a félpuhára főtt sertéshúshoz adjuk. Ezután közepes tűzön készre főzzük, és közben sóval, borssal ízesítjük.

Ha a leves elkészült, beleöntjük a kevés forró lével elkevert tejfölt, megszórjuk az aprított friss kaporral, és a citrom levével pikánsra ízesítjük. Tálaláskor forrón tányérokba szedjük, meglocsoljuk kevés simára kevert tejföllel, és megszórjuk kevés aprított kaporral.

Jó étvágyat kívánunk!

További kaporral ízesített receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Csorbaleves kaporral, sertéshúsból
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.