Egyszerű halleves

Hozzávalók, egyszerű halleves

  • 1 kg halvagdalék (fejet, gerincet, kopoltyút nehogy felhasználjunk!),
  •  1 fej vöröshagyma,
  •  2 gerezd fokhagyma,
  •  1 kis póréhagyma,
  •  20 dkg sárgarépa,
  •  10 dkg zeller,
  •  fél liter fehérbor,
  •  2 babérlevél,
  •  1 teáskanál fekete egész bors,
  •  8 dl halalapleves,
  •  1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 60 dkg halszelet,
  •  1 csomag ruccola,
  • 1 evőkanál tejföl,
  •  10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg póréhagyma,
  •  5 dkg zellerszár,
  •  3 evőkanál olívaolaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 evőkanál citromlé

 

Egyszerű halleves

Egyszerű halleves

 

Az egyszerű halleves recept elkészítése

 

A jól megmosott haldarabokat egy nagy fazékba tesszük. Meghámozzuk a hagymát, majd durvára vágjuk, a tisztított póréhagymát viszont kis darabokra vágjuk, csakúgy, mint a sárgarépát, zellert.

Minden zöldséget a hallal együtt hideg vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket. Körülbelül 30-40 percig forraljuk, aztán a habot levesszük a tetejéről, leszűrjük, végül pedig 1 liter mennyiségre beforraljuk.

Miután a halalaplé elkészült, nekifoghatunk ennek az egyszerű hallevesnek. Tényleg nincs nagyon sok trükkje, mégis, bízom benne, sok élvezetet találnak majd benne. A halalaplé receptjét itt találják.

A vöröshagymát, a fokhagymát és a zöldségeket julienne-re vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, majd ezután a halalaplével felengedjük. Erre tesszük rá a halfiléket, főzzük, majd tejföllel finomítjuk, citromlével pikánssá tesszük. Arra vigyázzunk, nehogy túlfőjön a halfilé!

Jó étvágyat kívánunk!

Ha a leves után egy kis édességre vágyna, kattintson ide!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű halleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.