Az egyszerű kefírleves recept hozzávalói
- 8 dl kefír,
- 1 db piros kaliforniai paprika,
- 1 db sárga kaliforniai paprika,
- 20 dkg sárgarépa,
- 1 csomag zsálya,
- 2 evőkanál citromlé,
- só,
- fehérbors,
- chilipaprika,
- 2 dkg napraforgómag
Egyszerű kefírleves
Az egyszerű kefírleves recept elkészítése
A mai Mit főzzünk ma?-ajánlat egy egyszerű leves, igazán egyszerű alapanyagokból, aminek a vége persze egy remek étel lesz. Gyorsan, könnyen elkészül, voltaképp minden mellette szól. Nézzék meg, készítsék is el így!
A kefírt 30 percig mélyhűtőben tartjuk, közben pedig a paprikákat kis kockára vágjuk. A paprikákhoz aktuális árat itt találnak.
A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a zsályát vékonyra vágjuk. A kefírt a paprikával, a sárgarépával, a citromlével, sóval, borssal és a chilivel nagyon finomra pürésítjük.
Átszűrjük, előhűtött tányérokba tálaljuk, zöldségekkel és pirított napraforgómaggal díszítjük. Nos, ez a hideg levesek nagy-nagy előnye: készen is van!
Egy másik leves receptért kattintson ide!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!