Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

Hozzávalók:

5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 6 dl húsalaplé, 1 dl tejszín, só, bors, metélőhagyma, 10 dkg camembert sajt, 5 dkg búzacsíra

 

Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

 

A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, belepirítjuk az élesztőt .Felengedjük a forró húsalaplével, finomítjuk tejszínnel. Metélőhagymát vágunk rá.

Tálaláskor a tányérba tesszük a camembert sajtot, amit galuska alakúra formázunk, rámerjük a forró levest, búzacsírával meghintjük. Pirított baguette-t adhatunk hozzá.

Egy igazán régi leves, átdolgozva a mai trendnek megfelelően egy kis finesszel. Arról nem is beszélve, hogy tavasszal a méregtelenítés központba kerül.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy camembertes receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.