Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

 

Hozzávalók:

5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 6 dl húsalaplé, 1 dl tejszín, só, bors, metélőhagyma, 10 dkg camembert sajt, 5 dkg búzacsíra

 

Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

 

Az élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával recept elkészítése

 

A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, belepirítjuk az élesztőt .Felengedjük a forró húsalaplével, finomítjuk tejszínnel. Metélőhagymát vágunk rá.

Tálaláskor a tányérba tesszük a camembert sajtot, amit galuska alakúra formázunk, rámerjük a forró levest, búzacsírával meghintjük. Pirított baguette-t adhatunk hozzá. A camembert sajthoz aktuális árakat itt találnak!

Egy igazán régi leves, átdolgozva a mai trendnek megfelelően egy kis finesszel. Arról nem is beszélve, hogy tavasszal a méregtelenítés központba kerül.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy camembertes receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.