Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

Az élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával recept hozzávalói

5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 6 dl húsalaplé, 1 dl tejszín, só, bors, metélőhagyma, 10 dkg camembert sajt, 5 dkg búzacsíra

Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

Élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával

 

Az élesztőleves búzacsírával, camembert galuskával recept elkészítése

 

Érdekesség, pedig régi találmány: leves élesztőből. Egészséges, friss étel, és azt hiszem, nem is nagyon nehéz elkészíteni.

A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, belepirítjuk az élesztőt .Felengedjük a forró húsalaplével, finomítjuk tejszínnel. Metélőhagymát vágunk rá.

Tálaláskor a tányérba tesszük a camembert sajtot, amit galuska alakúra formázunk, rámerjük a forró levest, búzacsírával meghintjük. Pirított baguette-t adhatunk hozzá. A búzacsírához aktuális árat itt találnak.

Egy igazán régi leves, átdolgozva a mai trendnek megfelelően egy kis finesszel. Arról nem is beszélve, hogy tavasszal a méregtelenítés központba kerül.

 

Itt ajánlunk egy másik különleges levest!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.