Élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával

Hozzávalók, élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával

5 dkg élesztő
10 dkg vaj
10 dkg liszt
6 dl húsalaplé
1 dl tejszín

bors
metélőhagyma
10 dkg camembert sajt
5 dkg búzacsíra

 

Élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával

Élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával

 

Az élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával recept elkészítése

 

Érdekesség, pedig régi találmány: leves élesztőből. Egészséges, friss étel, és azt hiszem, nem is nagyon nehéz elkészíteni.

A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, belepirítjuk az élesztőt .Felengedjük a forró húsalaplével, finomítjuk tejszínnel. Metélőhagymát vágunk rá.

Tálaláskor a tányérba tesszük a camembert sajtot, amit galuska alakúra formázunk, rámerjük a forró levest, búzacsírával meghintjük. Pirított baguette-t adhatunk hozzá. A búzacsírához aktuális árat itt találnak.

Egy igazán régi leves, átdolgozva a mai trendnek megfelelően egy kis finesszel. Arról nem is beszélve, hogy tavasszal a méregtelenítés központba kerül.

Itt ajánlunk egy másik különleges levest!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Élesztőleves búzacsírával és camembert galuskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.