Fácánleves almával és erdei gombával

Hozzávalók, fácánleves almával és erdei gombával

60 dkg fácán, 12 db főtt-füstölt fürjtojás, 2 fej vöröshagyma, 2 db szeletelt alma, 2 db cukkini, 15 dkg erdei gomba szeletelve, 5 dkg méz, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 evőkanál zúzott koriander, só, őrölt fekete bors, sáfrányos szeklice

 

Fácánleves almával és erdei gombával

Fácánleves almával és erdei gombával

 

A fácánleves almával és erdei gombával recept elkészítése

 

Mai receptajánlatunk hétvégi vagy ünnepi asztalra kívánkozik. Nem csak a fácán miatt, mert van azért benne még néhány apróság, de ez bizony nem a pár perc alatt elkészülő levesek közé tartozik!

Hideg vízben a fácánt a sóval, borssal és a korianderrel, feltesszük főni. Egy szita segítségével főzzük bele a sáfrányt is, majd ha a sárga szín kijött, vegyük ki a levesből. Amikor elkezd puhulni a hús, beletesszük az apróra vágott hagymát. Majd hozzáadjuk az almát, a cukkini szeleteket és a gombát is. A fácánhoz aktuális árat itt, a sáfrányhoz pedig itt találnak.

Adjuk hozzá a mézet és a citromlevet, így a cukkini és az alma kevésbé fog szétfőni, de arra vigyázzunk, hogy a fácánunk már majdnem legyen teljesen puha. Főzzük készre. Tálalásnál kanalazzuk rá a fürjtojásokra, és szórjuk meg a citromhéjjal.

Reméljük megtetszett a recept, és el is készítik. Ha viszont kevés idő jut a főzésre, akkor sem kell pánikba esni, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Találnak majd gyors levesrecepteket is:). Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fácánleves almával és erdei gombával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.