Fokhagymakrémleves mozzarellával

Hozzávalók, fokhagymakrémleves mozzarellával

  • 40 dkg zöldfokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 20 dkg mozzarella
  • bors

 

Fokhagymakrémleves mozzarellával

Fokhagymakrémleves mozzarellával

 

A fokhagymakrémleves mozzarellával recept elkészítése

 

Előzetes megjegyzés: furán hangzik, de elsődlegesen nem azoknak ajánljuk, akik szeretik a fokhagymát. Első körben, a fokhagyma rendkívül egészséges, rendben, vannak bizonyos mellékhatásai, de például a vámpírokat garantáltan távol tartja. Másodsorban nagyon markáns ízzel találkozunk, és a megszokott húsleves után simán extrának nevezhetjük. Pedig a húsleves sem utolsó, sőt!

A nagyobb darabokra vágott fokhagymát vajon megpirítjuk, liszttel megszórjuk, alaplével és tejszínnel felengedjük, fűszerezzük. Kiforraljuk, turmixgépben pürésítjük. A fokhagymához tájékoztató árat itt találnak.

Mozzarella sajtból galuskaformát szaggatunk, a tányérba tesszük, rámerjük a forró levest. Meleg bagettet adunk hozzá.

Egy másfajta krémleves receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymakrémleves mozzarellával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.