Fokhagymás metélt leves

 

Hozzávalók a fokhagymás metélt leveshez

  • 10 dkg répa (fehér),
  • 10 dkg répa (sárga),
  • 10 dkg zeller (gumó),
  • 5 dkg hagyma,
  • 5 dkg borsó (zöld),
  • 1 dkg fokhagyma,
  • 1 dkg pirospaprika,
  • 1 dkg petrezselyem,
  • só,
  • bors,
  • 5 dkg metélt (finom),
  • 3 evőkanál olaj

 

fokhagymás metélt leves

Fokhagymás metélt leves

 

A fokhagymás metélt leves elkészítése

Az étolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a julienne-re vágott zöldségeket, pirítjuk, majd fokhagymát és  petrezselyemzöldet adunk hozzá.

Rátesszük a piros paprikát, felengedjük alaplével vagy vízzel, végül sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a  finommetéltet, és összeforraljuk. Gyors és egyszerű volt, ugye?

Itt adunk egy más jellegű levesreceptet is, hátha!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymás metélt leves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.