Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel

Hozzávalók

4 db (savanykás) alma, 0,5 dl citromlé, 5-6 evőkanál cukor, 1 db egész rúd fahéj, 8 szem szegfűszeg, 1 db citrom, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejszín, 1 csokor (kicsi és friss) citromfű, édesített tejszínhab

 

Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel

Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel

 

A vékonyan meghámozott almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd 2*2 centis darabokra vágjuk, és citromleves vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. Ha minden alma elkészült leszűrjük, fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromujjnyival ellepje.

Felforraljuk, majd a cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, a citrom héjával fűszerezzük, és lassú tűzön 5-6 percig főzzük. Ezután a kevés hideg vízzel simára kevert liszttel besűrítjük, majd ha felforrt, belekeverjük a kevés forró lével lekevert tejszínt, és lehúzzuk a tűzről. Végül a citrom kicsavart levével, az aprított citromfűvel, és ízlés szerint még plusz cukorral beízesítjük.

Lehűtjük, majd hűtőbe tesszük, tálaláskor hidegen leveses tányérokba szedjük, és tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.