Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel

A friss almaleves tejszínnel és citromfűvel recept hozzávalói

4 db savanykás alma, 0,5 dl citromlé, 5-6 evőkanál cukor, 1 db egész rúd fahéj, 8 szem szegfűszeg, 1 db citrom, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejszín, 1 csokor kicsi és friss citromfű,
édesített tejszínhab

Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel

Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel

A friss almaleves tejszínnel és citromfűvel recept elkészítése

Azt mondják, mindennap egy alma az orvost távol tartja. Igaz-e vagy sem, nem tudjuk, nem orvosok vagyunk, de hogy finom és egészséges, azt vitatni nem lehet. Készüljön most leves az almából!

A vékonyan meghámozott almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd 2 x 2 centis darabokra vágjuk, és citromleves vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. Ha minden alma elkészült leszűrjük, fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromujjnyival ellepje. Almához aktuális árakat itt találnak.

Felforraljuk, majd a cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, a citrom héjával fűszerezzük, és lassú tűzön 5-6 percig főzzük. Ezután a kevés hideg vízzel simára kevert liszttel besűrítjük, majd ha felforrt, belekeverjük a kevés forró lével lekevert tejszínt, és lehúzzuk a tűzről. Végül a citrom kicsavart levével, az aprított citromfűvel, és ízlés szerint még plusz cukorral beízesítjük.

Lehűtjük, majd hűtőbe tesszük, tálaláskor hidegen leveses tányérokba szedjük, és tejszínhabbal díszítjük. Ha szívesen megnézne még más levesreceptet is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Válogasson, válasszon, készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss almaleves tejszínnel és citromfűvel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.