Fűszeres raguleves

A fűszeres raguleves hozzávalói

1 kg bárányhús csont nélkül, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg burgonya, 12 dkg zsiradék, 30 dkg zöldbab, 2 db babérlevél, 3 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, fűszerpaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény

Fűszeres raguleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Fűszeres raguleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A fűszeres raguleves elkészítése

 

A jó leveseknek párja nincsen, most variáltunk egy kicsit, természetesen, ez a raguleves bárányból készül. Nem véletlenül. Miért is? Nézzék meg!

Kevés zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzhelyről levéve feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Hozzákerül az 1 x 1 centis kockára vágott hús. Sóval ízesítjük, majd a borssal, a babérlevéllel, a köménnyel fűszerezzük. Rövid lében többször zsírjára pirítva pároljuk. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük az átvágott zöldbabot, valamint a szintén 1 x 1 centis kockára vágott burgonyát. Felengedjük, lassan felforraljuk, és ha szükséges, sózzunk utána.

Zsemleszínű rántást készítünk kevés fűszerpaprikával, hideg vízzel kikeverjük, majd ezzel sűrítjük a levest. Jól kiforraljuk. Tálalásnál tejföllel díszítjük.

 

További levesrecepteket itt találnak, a Mit főzzünk ma? recepttárában.

 

Ha körülnéznének húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fűszeres raguleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.