Gombaleves champignonból

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba (champignon),
  • 10 dkg gomba (vargánya),
  • 10 dkg újhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg burgonya,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 ág rozmaring,
  • 6 dl alaplé (zöldség),
  • 2,5 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem,
  • 4 szelet bagett,
  • A díszítéshez:
  • metélőhagyma

 

Gombaleves champignonból

Gombaleves champignonból

 

A nyersanyagokat megtisztítjuk, előkészítjük. A vaj felén az apróra vágott hagymát lepirítjuk, rátesszük a fokhagymát, a szeletelt burgonyát, 1 rozmaringágat és kb. 2 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a champignon gombát, tovább pároljuk, majd rövid lére beforraljuk.
Az alaplével és a tejszínnel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a rozmaringág másik felét és a petrezselyemzöldet.

A vargányagombát leszárítjuk, a kenyeret kis kockára vágjuk, a vaj másik felén megpirítjuk fokhagymával.

A beforralt levest pürésítjük. Petrezselyemmel vajon a vargányát hirtelen lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tálalótányér aljára helyezzük, ezután rámerjük a forró alaplevet, a tetejére kenyérkocka, és egy rozmaringág kerül.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombaleves champignonból
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.