Gombaleves champignonból

 

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba (champignon),
  • 10 dkg gomba (vargánya),
  • 10 dkg újhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg burgonya,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 ág rozmaring,
  • 6 dl alaplé (zöldség),
  • 2,5 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem,
  • 4 szelet bagett
  • A díszítéshez:
  • metélőhagyma

 

Gombaleves champignonból

Gombaleves champignonból

 

A gombaleves champignonból recept elkészítése

 

A nyersanyagokat megtisztítjuk, előkészítjük. A vaj felén az apróra vágott hagymát lepirítjuk, rátesszük a fokhagymát, a szeletelt burgonyát, 1 rozmaringágat és kb. 2 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a champignon gombát, tovább pároljuk, majd rövid lére beforraljuk.
Az alaplével és a tejszínnel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a rozmaringág másik felét és a petrezselyemzöldet.

A vargányagombát leszárítjuk, a kenyeret kis kockára vágjuk, a vaj másik felén megpirítjuk fokhagymával.

 

2

2

 

A beforralt levest pürésítjük. Petrezselyemmel vajon a vargányát hirtelen lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tálalótányér aljára helyezzük, ezután rámerjük a forró alaplevet, a tetejére kenyérkocka, és egy rozmaringág kerül.

Egy másik vargányás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombaleves champignonból
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.