Gombaleves kolbásszal, ahogyan mi szeretjük

A gombaleves kolbásszal, ahogyan mi szeretjük recept hozzávalói

10 dkg champignon gomba, 3 szál répa, 1 db zeller, só, fűszerpaprika, 1 db tojás, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg kolbász, 5 dkg szalonna

 

Gombaleves kolbásszal, a kép illusztrációs, forrás: Pixabay

Gombaleves kolbásszal, a kép illusztrációs, forrás: Pixabay

 

Ha már kitettünk illusztrációnak egy kolbászképet, nem véletlenül persze, mert a leveshez szükség lesz rá, akkor nézzünk körül, milyen kolbászt milyen áron tudunk beszerezni hozzá. Hiszen tudják: a jó konyhavezetés nemcsak a remek receptekről szól, hanem a beszerzésről is:). A legjobb recept a legjobb alapanyagból készül, de nagyon nem mindegy, mennyiért! Itt válogathatnak a jóféle áruk közül!

 

A gombaleves kolbásszal, ahogyan mi szeretjük recept elkészítése

 

A szalonnát apró kockára vágjuk, kipirítjuk a zsírját. Ebben a zsírban a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot.

Közben a gombát megmossuk, a répát és zellert megtisztítjuk, ezeket kockázzuk, a gombát pedig cikkekre vágjuk. Így a pirított hagymához adjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel felöntjük. Megsózzuk.

Amíg fő, addig egy tojást és két púpozott evőkanál lisztet, pici sót összekeverünk, és félretesszük. A maradék lisztet a tejföllel és egy csepp vízzel elkeverjük, ezt habarásnak nevezzük.

Ha megfőtt a zöldség, akkor a tojásos lisztet belecsipkedjük a levesbe, még egyet forralunk rajta, majd a habarást is hozzáadjuk. Pirított kolbásszal tálaljuk.

Gombaleves egy kicsit másképpen, csak, hogy össze lehessen vetni a kettőt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombaleves kolbásszal, ahogyan mi szeretjük
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.