Hagyományos fokhagymás metélt leves

Hozzávalók, hagyományos fokhagymás metélt leves

10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg vöröshagyma
10 dkg zeller
5 dkg zöldborsó
1 dkg fokhagyma
1 dkg piros paprika
1 dkg petrezselyemzöld

bors
5 dkg finommetélt
3 evőkanál étolaj

 

Hagyományos fokhagymás metélt leves

Hagyományos fokhagymás metélt leves

 

A hagyományos fokhagymás metélt leves elkészítése

 

Nincs mese, tény, hogy a magyar ember szereti a levest. Nagyon. És vannak klasszikus receptjeink, így természetesen a jó hagyományos levesek nem hiányozhatnak a Mit főzzünk ma? recepttárából sem. Tessenek ránézni!

Az étolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a julienne-re vágott zöldségeket, pirítjuk, majd fokhagymát és petrezselyemzöldet adunk hozzá.

Rátesszük a piros paprikát, felengedjük alaplével vagy vízzel, végül sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a finommetéltet, és összeforraljuk. A kiváló magyar fűszerpaprikához aktuális árat itt találnak. Tudják, ahogyan szeretjük!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy gesztenyés édességért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Hagyományos fokhagymás metélt leves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.