Hagyományos gyöngytyúkleves

A hagyományos gyöngytyúkleves recept hozzávalói

1 db kisebb gyöngytyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 vékony cikk zellergumó, 10 dkg zöldborsó, 3 db közepes csiperkegomba, 1 db zöldpaprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, só, szemes bors, 0,5 dl száraz cherry, 10 dkg csigatészta

Hagyományos gyöngytyúkleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Hagyományos gyöngytyúkleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A hagyományos gyöngytyúkleves recept elkészítése

 

Kivételesen nem az elkészült leves, hanem maga a gyöngytyúk látható a képen, hogy a különbséget be tudják azonosítani. Különlegességnek számít, és a leveshez kitűnő. Próbálják ki!

Azzal feltétlenül kalkuláljanak, hogy ez nem ötperces recept, sőt. Bőven viszi az időt, de egy hagyományos leves százszorosan meghálálja a törődést, és az ízére mindig emlékezni fognak. Szóval, dönteni kell, rendelés, vagy hosszú-hosszú főzés...

A megmosott gyöngytyúkot nagyobb részekre daraboljuk, majd fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. A gyöngytyúkhoz aktuális árat itt találnak. Nemcsak kinézetben, árban is van különbség, itt a tanyasi tyúk ára. Készíthetik ebből is, de ha ünnepi asztalra szánják, próbálják ki a gyöngytyúkkal!

Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a következő sorrendben: először a meghámozott egész sárgarépát, majd a fehérrépát, a zellergumót, a zöldborsót, a csiperkét, a zöldpaprikát, a vöröshagymát, és végül az egybekötött petrezselymet, majd sóval, borssal ízesítjük.

Lassú tűzön gyöngyözve 2,5-3 órát főzzük, majd ha a gyöngyös megfőtt, a levest lehúzzuk a tűzről, és 10 percet pihentetjük. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük a léből, a levest finomszálú szűrőn leszűrjük, majd hozzáadjuk a cherryt.

A főtt gyöngytyúkot kisebb darabokra vágjuk, az egész zöldségeket pedig formára szúrjuk, bár, szeretnék karikákra vagy kockákra is darabolhatják. Ez szokás és ízlés kérdése, nem szólunk bele.

Tálaláskor a főtt tésztát tányérokba szedjük, rátesszük a zöldségeket, a gyöngyös darabokat, végül rámerjük a forró cherrys gyöngytyúklevest.

Ha szeretnének még böngészni további levesreceptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is! És ha már hagyományos leves, adunk még egy hagyományos ajánlatot is. Titok, hogy mit!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hagyományos gyöngytyúkleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.